sunnuntai 29. joulukuuta 2013

~Pyöreä ja kirjava~

Kesä 2013
Odotan veljen tyttöjen tuloa jo innolla! Saadaan tehtyä koirien kanssa vaikka ja mitä! Itse olen tosin innostunut myös ratsastelemaan enemmän, myönnän olleeni tosi laiska ratsastuksen suhteen, mutta aika ei millään tunnu riittävän! Tänään Depla onnistui kuitenkin hyvin. Se meinasi ryöstää vain kerran, ei onnistunut siinäkään. Päivään liittyi jälleen paljon harjoitusravia, hieman myös laukkaa. Lähdin ratsastelemaan isän pelloille, ei pihapellolle, kun tykkää niin kovasti siellä ryöstellä. Käveltiin jopa 20 minuuttia, ja sitten ravailtiin löysin ohjin pitkin ja poikin peltoja, jotka eivät olleet ihan niin märkiä kuin pelkäsin, - melkein vain -. Sitten se yrittikin ryöstää. "Palkinnoksi" Se pääsikin sitten tekemään kunnolla töitä: Ravattiin monessa eri tempossa, kevyessä istunnassa ja harjoitusravissa. Senpä takia olen huomenna varmaan aika rampana... Pian poni puuskutti kuin höyryveturi, ja monet kerrat se yritti kääntyä omia aikojaan kotia kohti, mutta luovutti sitten jossain vaiheessa. Säälin sitten ponia ja tehtiin käyntiharjoitus: Suoraan menoa. Tai oikeastaan ns. kaarevilla urilla, pellon poikki. Lopputulos oli aivan viivoittimen suora, joten, olin aika ylpeä itsestäni, sekä ponista! Silloin se jopa kuunteli, mikä on aivan käsittämättömän outoa. Pian siirryttiinkin sitten kevyeeseen raviin, ravailin hieman sinne tänne, mietin seuraavaa harjoitusta (niin miten se meni, mieti ennen ratsastusta/treenejä/harjoitusta mitä tulet tekemään...). Istuin pian alas harjoitusraviin, ja mamma näytti taitojansa: Se ravasi hiljaa ja kuunteli, eikä yrittänyt lähteä oikomaan kotia kohti. Päätin sitten
© Kati K.
nostaa oikean laukan. Onnistui, ja olin vielä yllättyneempi: Laukka oli rauhallista, ei turhanpäiväistä kaahailua. Vasen laukkakin onnistui jotenkin, ja sitten lopeteltiin. Heitin satulan talliin ja lähdin vielä ilman satulaa pienen käyntilenkin. Aloin miettimään viime torstain ratsastustunnilta Erjan klassista pohkeenväistöä uralla. Päätin kokeilla samaa, hieman soveltaen: pohkeenväistöä tien reunalla. Ylpeys kasvoi huippuunsa kun se onnistui, tosin, vain yhteen suuntaan... Yllätys.
 
Nyt tärkeämpään asiaan:
Löytyykö ketään sellaista ihmistä, joka tekisi blogiimme hienon bannerin?
 
 Vähän ällöttävältä kuulostaa, mutta kuitenkin. Itse olen niin säälittävä! Ottakaa yhteyttä spostiini, gloria@hotmail.fi tai lljusu22@gmail.com, ei väliä. Olisin kiitollinen! :) Jutellaan enemmän minkälaista jne. toivoisin.
 
Huomenna Hanna tulee pitkästä aikaan ratsastamaan, ja lähdetään maastoilemaan. Siitäkin tulee varmaan juttua. Niin, ja tiistaina Kati tulee auttamaan Sannin kanssa. Myönnän, Katin ehdotuksesta olen alkanut jopa harkitsemaan, jos Sanni muuttais kevääksi niille. Kati ratsastaisi sitä useammin, ja koululta on Katille vain 5km. Samalla pystyisin harjoittelemaan Leevi sakpain kanssa tottista, tulevaa BH-koetta varten.
 Kuvassa Leevi, Ratsumestarin Marski
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti