tiistai 14. tammikuuta 2014

~Lahti RN 12.1.2014~

Glenhouse's Toccata "Manta" ERI1 SA AVK1 PN2 VA-SERT
Glenhouse's Amazingladyluck EH4
JH3/14 Yessin kanssa!
Sakemannin takajaloista on todiste, mutta mun ilmeeni on siinä niin kauhistuttava.


Manta:
Mantan kanssa harjoitellessa onnistui hyvin. Sen kanssa kehässä on kivaa. Arvostelussa oli kaikkea sitä mitä Manta on, ja sillähän on ne erinomaiset korvat! Manta keskittyi jälleen tällä kertaa todella hyvin. Hyvää harjoittelua Turkua varten! Mantan arvostelu:
"Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Sopivan voimakas narttu. Hyvät pään mittasuhteet. Hyvä purenta ja silmät. Erinomaiset korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Hyvä eturinta ja rintakehä. Erinomaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto. Erinomaiset, rodunomaiset liikkeet."
Fixu:
Fixu oli kehässä myöskin normaali oma itsensä. Tuomari kokeili häntää, ja tämä oli meidän merlelle kauhistus! Ja oli kehässä hieman pahoinvoiva... Mutta piristyi sitten, ja loppu päivästä päätti lähteä häkistä, kun enkkubulldog tepasteli ohi. Tietty Mantan kanssa. Fixun arvostelu:
"Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen ja hyvin narttumainen. Ikäisekseen hyvä pää, purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta ja runko. Sopiva luusto. Hieman litteät käpälät. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu vielä kovin epävakaasti edestä riittävällä sivuaskeleella."
Yessi:
Sain laittaa taidot peliin lopuilla. Yessi alkoi varmaan olemaan väsynyt, enkä ehtinyt ennen kehää tehdä sen kanssa käytännössä mitään. Yessi on siis saksalainen, joka ei vedä, joten väsymys&tutustumattomuus sai sen kehässä vetämään, jolloin päätin hyväksikäyttää sen, ja annoin pitkää remmiä. Arvostelumme:
Liikkeet ryhmässä: Erinomainen
Yksittäisliikkeet: Erittäin hyvä
Seisottaminen: Erinomainen
Haimpaiden / Purennan näyttäminen: Erinomainen
Yhteistyö koiran kanssa: Erinomainen
Rodun tuntemus: Erinomainen
Yleisvaikutelma: Erinomainen
Sijoitus: 3/14
Olin erittäin, erittäin onnellinen! Ensimmäinen kilpailu vanhemmissa, ja sijoituin, vaikka osallistujia oli jonkin verran: 14. Tuntuu hassulta sanoa näin, mutta kyllä! Vaikka kyseessä oli ryhmänäyttely, olin ajatellut että käyn pyörähtämässä kehässä ja pääsen vihdoin ja viimein kotiin. Mutta ei. Viisi parasta. Ensin meni viides sija, Sofi Laakso. Neljäs sija, Maija Puska. Tässä kohtaa ajattelin: Nyt keltainen ruusuke meille! ja tittidii! Sinisen ruusukkeen sai Johanna Vesterlund ja punainen lähti Juulialle!!

Ajatukset pyörivät villisti koko sen kolmen tunnin kotimatkan ajan. Manta oli ollut 35 australianpaimenkoirasta toiseksi paras! Ja arvostelussa luki vielä erinomaiset korvat! Seinäjoellahan Manta olisi ollut roppi, mutta korvat oli liian korkeat? Mikä meni pieleen? Olin kuitenkin liian ylpeä! Toissa vuonna Manta sai Porissa H:n, sitten EH... Sitten kaksi vara-sertiä! Tuntuu uskomattomalta! Haaveissa pyöri vähän aikaa jopa FI MVA titteli... Onnistuisikohan se sitten joskus?

Yksi tavoite sai kuitenkin alkuansa:
Viisi sijoitusta Junior handlerissä, joista kolme vieraalla koiralla.
Nyt se on:
Neljä sijoitusta Junior handlerissä, joista kaksi vieraalla koiralla.
Mantan näyttelyura taitaa loppua nyt siis lyhyeen, nimittäin... Turkki tippuu. Lahdessa toin Mantan sisälle ja hups vaan, jalka eriväristen karvojen peitossa. No, onneksi Näpsä ja Näpsän uusi trimmi. Näpsän otan ehkä Seinäjoen ryhmänäyttelyyn junior handleriin, siis jos sinne menen... Tulevaisuus tuo tullessaan kaikennäköistä! Nähdään Turussa, tulettehan moikkaamaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti