torstai 17. huhtikuuta 2014

~Kankaanpää RN 12.-13.4.~

Lauantai 12.4. FCI2
Aamu alkoi mukavan aikaisin, koirien ulkoilutusta, ruokintaa ja sen sellaista. Äiti lähti Jyväskylään sen koulujuttujen takia, ja isä heitti minut KaMarille joskus kahdeksaan mennessä. Laitoin tuomareille ja kehäsihteereille "eväskorit" ja laitoin myös 1-4 sijojen merkit paikoilleen. Kaikkea semmoista. Aamulla ensimmäinen koira oli musta kääpiösnautseri, sitten berninpaimenkoira... Ja niin edelleen. Sitten löysinkin itseni rokotusten tarkastukselta, ja satuin huomaamaan siinä alussa, etten ymmärtänyt niistä mitään... Onneksi porukat selittivät ne suht selkeästi, ja siinä taisi hurahtaa oikein tunti.

Sitten Siru tulee pyytää, että voisinko esittää yhden rottwailerin. No tottahan toki! "Taika" niminen koira tuntui mukavalta, mutta jos kontakti ei ollut kunnossa, se osasi kyllä vetääkin! Tuomarina Juha Putkonen, ja tuloksena ERI2 SA PN3!!! Ensimmäinen kokemus kyseisestä rodusta, mitä nyt silloin tällöin niitä olen rapsutellut. Sitten sisko tuli hakemaan kotiin koirien pissatustalkoisiin, ja puoli yhden aikaan olin jälleen pelipaikalla. 

Lauantai jää nyt vähän kesken, mutta kirjoitan sen loppuun hieman myöhemmin. 

Sunnuntai 13.4. FCI9
Huhhui!
Aamulla laitoin eväsjutut taas valmiiksi. Siinä sitten sähläiltiin ja semmoista. Mopsit alkoi ja pääsin paras uros kehään esittämään yhden mopsin, Eikan tuloksella PU2 ja VA-SERT! Maijun kasvatti, Hongotar Always On My Mind "Einari" oli sitten PU1! Sitten pian tulikin narttujen vuoro, ja loppujen lopuksi Karri veikin PiuPiun (Hongotar Amazing Kiss), ja Hanna vei Pipsan (Hongotar A Piece Of Diamond). Maiju joutui kilpailuluokassa ottamaan sitten Pipsan yhtäkkiä, kun ei sitten liikkunutkaan enää Hannan kanssa (oli stoppaillut aika paljon jo) mutta sitten se olikin ERI1 SA ja Piu heti toisena! Paras narttu kehässä Pipsa voitti ja sai SERTin! Toiset näyttelyt! Huhhuh! PiuPiu oli hienosti PN2 varalla. ROP kehää kannustettiin kovasti, ja lopputuloksena Einari oli ROP, handlerinä Karri Heino ja Pipsa oli VSP handlerina Maiju Santanen. Onnea!

Jonna pyysi Hannaa ja minua tipsukehällä avointen narttuihin. Pääsin esittämään Tuuling Len Leijua, koiraa josta olin kuullut ja jota olin jalostustietojärjestelmästäkin katsellut. Tuntui ihan mahtavalta! Harmi ettei kasvattajaryhmää oltu ilmoitettu, koirat olisivat olleet kasassa... Leiju oli mukava koira, jota oli helppo esittää. Tulokset olivat sitten hyvät: ERI1 SA ja kuinkahan paljon niitä avoimen narttuja olikaan... No, paljon! 
© Ansku

© Ansku

Pikku hiljaa, vihdoin ja viimein oli bolognesejen vuoro. Kehään lähdettiin hieman, köhköh, kiireellä. Vielä kehässä koiralla oli pinni etutukassa kiinni, ja onneksi huomasin sen ja viskaisin kehän ulkopuolelle. Bosse ravasi loistavasti, se esiintyi ja meni jopa edellä! En ehtinyt seisottaa koiraa edes maassa, kun kehäsihteeri antoi nauhat ja sanoi: "Erinomainen, SA, voittaa luokkansa ja on paras uros ykkönen ja saa sertin!" Siihen yritin vastata että se valioitui, mutta en tiedä saiko omasta sepityksest mitään selkoa. Riemu oli valtava. Hanna halasi kehänauhojen läpi ja sitten Netta (harjoittelevana kehäsihteerinä) ojensi meille FI MVA ruusukkeen. Vielä Maiju halasi ja sitten Bosse pääsi mun lässytettäväksi, ymmärrettävästi. Naureskelin siinä muille, että BOsse taitaa olla nyt mun koira... Heh...

Sitten nartut, joita oli oikein kaksi kappaletta. Heinin kasvatti, Ninni Sai EHn, josta olin hieman yllättynyt, koska koira on erittäin nätti. Ei, erinomaisen nätti narttu. Sen jälkeen tuli toinen narttu, joka sai ERI1 SA PN1 ja SERT. Olinkin sitten jo seisottamassa koiraa, mutta ei, tuomari pyysikin suoraan ympäri. Kysyin nartun omistajalta, että menemmekö ensin, koska pikku kastike ei ollut erityisen halukas liikkumaan... Siinä sitten mentiin, ihan huippukannustusten kera! Oli Hanna, äiti, Ansku, Netta ja Minttu, sitten meidän seuran väkeä hirmuisesti... Sitten kierroksen lopussa tuomari antoi meille punakeltaisen ruusukkeen, eli ROP!!!
ROP- kuvia mahdollisesti myöhemmin ;)
Se oli Bossen viides sertifikaatti, neljäs rotunsa paras... <3 Ja nyt se on valio!!!
Eli uusi:
FI MVA HEW-13 Tiny Tunes Baloo "Bosse"
Kuvasta kiitokset jälleen Hannalle!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti