perjantai 4. huhtikuuta 2014

~Valmennusviikonloppu Turku~

Koirana minulla oli ihana ja rakas kääpiövillakoirani Sarahill Everlasting Love eli Näpsä. Näpsä tuli minulle lähinnä junior handler- sekä agilityn minikoiraksi, sillä Mini oli jo hyvin vanha, ja tuohon aikaan Dumbakin oli vain vuoden nuorempi. Valitettavasti minulla ei ole enää Dumbaa (vaikka D olikin äitini koira, minun nykyinen, erittäin rakas kisakoirani) ja suru on edelleen suunnaton (jonka huomasin toissapäivänä). Näpsä on tullut tehtäväänsä hyvin, mutta koulutus on jäänyt todella vähälle, johtuen mm. Treeni-innon puutteesta. Tällä hetkellä treeni-intoa on vaikka muille jakaa!

Perjantaina lähdimme Hannan kanssa tuntia aikaisemmin koulusta. Äiti oli tuonut Näpsän ja tavarat Hannalle joskus yhdentoista aikaan, joten arvatkaapa oliko koiruus onnellinen kun näki tutun! Näpsä oli häntää heiluttaen murissut Hannan äidille, ihan normaalia tuolta koiralta...
Perjantaina luennoitsijana oli Esa Ruotsalainen, ja aiheena Kotimaiset Rodut. Luento oli hyvä ja mielenkiintoinen, ja sain kirjoitettua pitkän listan asioita vihkoon. Eniten kiinnosti porokoira, sillä se on mielestäni erittäin tasapainoinen rotu jolla on siis hyvä rakenne ja hyvä luonne, mitään rodusta siis käytännössä tietämättä. Karjalankarhukoira kiinnosti myös ryhdikkyytensä ja haastavuutensa perusteella erittäin paljon. Esa vitsaili, että jossuomenpystykorva kehää etsit, niin ääntä kohti sitten vain! Tästä tulee mieleen eräs ihana pystykorva joka Korpilahdella käveli meidän ympärillä - haukkui tauotta. Haukku ei ärsyttänyt vaan oli oikeastaan hupaisaa.

Perjantaina lenkille, jolla tutustuimme Neeaan. Lenkillä oli siis kaikki mutta juttelimme pääasiassa Elinan, Hannan, Emman ja Neean kanssa. Näpsän kanssa oli välillä hieman hankalaa, kun tuo itsevarmaidiootti on niin tumma, ettei sitä pimeällä oikein näy. 

Lauantaiaamuna treffattiin Emman, Neean ja Elinan kanssa ulkona ja lähdettin lenkkeilemään pitkin Tuorlan aluetta. Näpsä tykkäsi jälleen. Ruokakin maistui - molemmille. Sitten lähdettiin treenailemaan! 
Näpsä ei ollut ihmeissään linja-automatkasta - päinvastoin! Se nukkui, katseli maisemia ja kerjäsi rapsutuksia. 

Treenit sujui hyvin. Valitusta tuli: Suoremmaksi! Älä katso koiraa! Treeneistä sai hyvin irti, ja mukavaa oli. Kysyttiin ja tehtiin. Sitten bussilla hotellille ja syömään. Sitten olikin Annan Workshop - Kotimaisten rotujen esittäminen. Oli hyviä kysymyksiä, joihin vastasimme yhdessä: Millä narulla ja pannalla koira viedään? Mikä vauhti? Miten seisotetaan? Miten valmistaudutaan näyttelyyn? Miten remmi liikkeissä? Ihan huippuasioita, joissa opin hirveäti uutta. Jossain vaiheessa päivää kuvattiinkin.

Illan II Treenissä vaihdettiin jopa koiria:
+ Winston, sileäkarvainen kettuterrieri
+ Dipsi, lhasa apso
+ Nasta, bordercollie (käyttölinjainen)
+ Namu, bourbounnaisinseisoja (en ole varma kirjoitinko rodun oikein :D)

Näpsä sai myös hyvää kokemusta pöydältä, Jes!

Sunnuntai aamuna (yö jolloin kellot siirtyi) heräsimme tuntia liian myöhään... No, lähdimme lenkille, koirille ruuat jne. Lenkillä kuvattiin myös Romppua ja Mollya.

III Treeni 
Osa 1/3 Tia Nyberg
Nyt jännitti! Olin jälleen ryhmässä numero kaksi, jossa oli tällä kertaa myös Emma, Hanna ja peräti jopa Neea! - En nimittäin muista niin pitkälle. Nyt oli tarkoitus siis että Tia Nybergin ohjauksessa omilla koirilla ja Marja Talvitien ohjauksessa kotimaisilla koirilla. Itse pääsin ensin Tian ryhmään, ja sain myös kehuja! Tia oli hirmu kannustava! Vaihdoimme myös koiria, ja sain Kertun mukana olleen vehnäterrierin, Kiiran. Sain pari asiaa, mitkä kirjoitin vihkoonkin muistiin:
- Linjat suoriksi
- Pidä koirasta kiinni pöydällä
Vehnä on itselleni aivan uusi rotu, joten liikkeiden kanssa oli vaikea päättää vauhti. Seisottaminen oli helppoa.

Osa 2/3 Marja Talvitie
Sain karjalankarhukoira Lotin. Minulle sanottiin vain, että on hirmu räyhä. Vein sitä sen mukaisestikin. Kommenttina ehdottomasti mun lempituomarilta (Korpilahdella rotukehä- ja BIS-tuomari) oli, että erinomaista. Omia juttuja, joita kirjoitin tohkeissani vihkoon:
+ Sain pidettyä koiruuden suht rähisemättä
+ Seisoi hyvin
+ Liikkeet <3
© Nita Mäntylä

Osa 3/3 Tiaa Nyberg, yhteistreeni
with russeli Peppi!
Hyvää kommenttia tuli! Tehtiin edestakaisin yhdessä, mutta olimme toisistamme (Lotta) liian kaukana. Toisella kerralla meni paremmin.
Kokeilin myös:
cairni Molly
afgaani Babu (lausuttiin jotenkin noin...)

Ihan huippu viikonloppu, kiitos kaikille! 
Ennen kotiinlähtöä Johanna pyysi minua seisottamaan bullmastiffi Wedaa. Tässä kuva:
© Johanna Kuru, kiitos!

Ensi valmennusviikonlopulle haaveilin ottavani Fixun, tai jonkun muun, joka säilykööt ihan nyt hyshys... Mulla on tiedossa kesäprojektikin, kiitos luokkalaiseni/ratsastusryhmäläiseni Aneten ja englanninspringerspanieli Osku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti