perjantai 19. joulukuuta 2014

~Vuosi 2014~

Tammikuu

Vuosi alkoi Noormarkun agilitykisoilla mistä tuli Mantalle kolme hylättyä rataa. Seuraavana päivänä oltiinkin Luvialla mätsäreissä jossa kilpailin junior handlerissä afgaaninarttu Nadiralla ja sijotuimme toiseksi. Lisäksi Missi oli kehässä myös saaden sinisen nauhan ja Maisa olikin sinisten ensimmäinen. Pian olimmekin Lahden näyttelyssä josta tuliaisina Mantalle PN2 sekä vara-serti ja Fixulle EH. Turussakin vietettiin kaksi päivää. Turun talvinäyttelyistä tultiin kera Bossen vara-sertin, Mantan ERI2:n sekä kaksi junior handler kisaa ilman sijoitusta.

Helmikuu

Seinäjoen agilitykisoissa Mantan kanssa saimme ensimmäiset nollamme: tuplanollat ja molemmilla radoilla sijoituimme kolmanneksi. Merikarvian mätsärissä PUN2 (taas). Mitään erityistä ei helmikuussa oikeastaan tapahtunut.

 Maaliskuu

Maaliskuu starttasi Mantan agilitykisoilla, tuloksina HYL x2 sekä 10vp sijalla kolme. Seuraavana viikonloppuna oltiin jälleen Seinäjoella. Lauantaina Sani oli VSP ja sitten sunnuntaina esitin Tatin PU3, Fixun EH1, Zigi PN2&va-sert, Riina EH, sekä junnuissa belgianpaimenkoira groenendael Iineksen kanssa ilman sijaa, Sitten tulikin menestyksekäs Korpilahden ryhmänäyttely jossa harmaa norjanhirvikoira Sani oli ROP RYP1 BIS1. Maaliskuu päättyi sitten valmennusviikonloppuun, jossa seikkailimme mm. Hannan, Emman ja muiden kanssa.

Huhtikuu

Lavian mätsärissä esitin ensimmäistä kertaa kultaistanoutajaa, Uunoa. SIjoituimme junior handlerissä kolmanneksi. Lisäksi esitin ystäväni lampurinartun Zigin, joka oli sitten sinisten ensimmäinen mutta best in show- kehässä ei sitten enää jatkoon mutta hyvä saavutus silti! Kokeilin myös monia ihastuttavia koiria ja pääsin tutustumaan yhteen karjalankarhukoiraherraan. Pian olikin Kankaanpään kaksipäiväinen ryhmänäyttely, jossa lauantaina esitin extemporena rottwailernartun Taikan PN3, Ritan PN1 (lopuksi myös Paulan esittämänä BIS-VET) sekä Marin kaksi ihanaa limalinkoa pitkäkarvaista bernhardilaista tuloksin H ja EH. Esitin myös ensimmäistä kertaa estrelanvuoristokoiraurosta Suloa tuloksella VSP. Sunnuntaina Bosse oli ROP ja valioitui sekä esitin myös tiibetinspanieli Leijun tuloksella ERI1. Tuli myös Liedon agilitykilpailut mistä Mantalle tuloksena LUVA eli SERT! Parkanon mätsärissä mukana pomeranianurokseni Lordi, tuloksella PUN-, ja esitin myös cockerspanielipennun Kiian tuloksilla PUN1 BIS2! Vaasan näyttelyssä esitin Bossen tuloksella ROP&CACIB, ja junior handlerissä pääsimme seitsemän parhaan joukkoon. Harmaa norjanhirvikoira Sani tällä kertaa ERI3. Autoin myös Vilway's kennelin kasvattajaryhmää isossa kehässä ja kennel olikin TOP6 joukossa! Lahden näyttelyssä kilpailin vain junior handlerissä ilman sijaa Bossella, ja äitini esitti Tuksulle ERI2.


Toukokuu

 Toukokuu alkoi heti ensimmäisenä päivänä Ylojärven rally-tokokilpailuilla, joista tuliaisina Fixulla ALOHYV pistein 80p. sekä Mantalle myös ALOHYV pistein 90p. Samana viikonloppuna Tampereen näyttelyssä jossa lauantaina junior handlerissä kultsi Leevillä ja pääsimme seitsemän parhaan joukkoon. Esitin myös Emma- kleinspitzin tuloksella PN2 varaca. Myös Sani kehässä tuloksella PN2 VA-SERT. Sunnuntaina kilpailin ensimmäistä kertaa omalla villakoirallani Näpsällä Pohjoismaiden karsintakilpailussa ilman sijoitusta. Esitin myös aussieuros Tatin tuloksella EH4, sekä aussienarttu Miisan tuloksella ERI2 SA. Lisäksi pääsin esittämään tipsunarttu Pipan tuloksella ERI1 SA VSP-VET. Pian olikin Rauman näyttely jossa lauantaina pääsin auttamaan Maria roppikehään jossa esitin Lillin VSP:ksi. Junior handlerissä kilpailin kingcharlesinspanieli Mimin kanssa ja sijoituimme kolmanneksi. Esitin myös hoffinarttu Ritan PN4, bassetnarttu Ursulan ERI1 sekä autoin Paulan kasvattajaryhmässä (kennel Amix) esittämällä ihastuttavaa, mutta aikas suurikokoista blondia poikaa ja tuloksella ROP-KASV. Sunnuntain näyttelyssä kasvattimme Hupsu (Lovely Lion Zora) oli ROP&SERT ja itse kilpailin junior handlerissä aussienarttu Mantallani tuloksella JH3&PM3! Esitin myös pitkäkarvaisen saksanpaimenkoiran Martan tuloksella EH2, harmaanarttu Sanin tuloksella H, Kitty- pointterin PU2 ROP-VET sekä pointterinarttu Nicyn roppikehässä tuloksella VSP. Lempäälän agilitykisoissa Manta kilpaili ensimmäistä kertaa kakkosissa, tuloksena kuitenkin pelkkiä hylättyjä ratoja. Pian tuli Tuurin näyttely, jossa kilpailin mopsi PiuPiulla tuloksella BIS-JH1! Lisäksi Hupsu sai sertin ollen PN2 ja auttelin myös kennel Hongottaren kasvattajaryhmässä tuloksilla ROP&BIS-KASV4! Handlasin rotukehässä PiuPiun ja Best in show kasvattaja- kehässä Pipsan. Viimeinen näyttely toukokuussa koitti, nimittäin bassettien erikoisnäyttely jossa kilpailin Mantan kanssa junior handlerissä tuloksella JH3.Kesäkuu

Ensimmäiset päivät sujuivat Koiramestarin kuvauksissa, jossa olimme Mantan kanssa finaalia ennen toisena. Sitten reissailtiin Pöytyälle näyttelyihin jossa lauantaina kilpailin junior handlerissä ihastuttavan pomeraniannartun Fantan kanssa sijalle JH4. Autoin myös kennel Pipperoota kasvattajaryhmässä tuloksin ROP&BIS-KASV2! Sain myös esittää valloittavan nöffinarttu Violan, tuloksella EH1. Sunnuntaina kilpailin junior handlerissä Mantalla, ja olimme jälleen JH3. Esitin myös äitini bolognesen Beltsun joka oli PN3. Sain handlattavakseni prahanrottakoirauroksen Messin joka oli sitten ROP&SERT. Sitten oli Haukkuhulina, josta lähdin muutaman tunnin aikaisemmin kuin muut, sillä Porin näyttely oli vielä käymättä. Esitin Porissa australianpaimenkoira Tyyriksen tuloksella ERI1, Leevin tuloksella EH2, saksanpaimenkoira Martan EH4.Heinäkuu 

Nuorten tottelevaisuuden SM4 Robin kanssa ja Robin lainasta suuri kiitos kuuluu Niinalle! Sitten oltiinkin jo epistelemässä Mantan, Fixun, Minin ja Näpsän kanssa hienoin tuloksin sekä tokossa että agilityssä, mm. Manta voitti alokasluokan. Muutama päivä myöhemmin kilpailimme tottelevaisuudessa Mantan kanssa, pistein 101,5 eli 3. tulos. Eikä aikaakaan kun oli Kankaanpään mätsäri jossa tällä kertaa minä olin tuomarina pienillä koirilla sekä lapsi&koira- kisassa. Mätsärin best in show oli kaunis jämtlanninpystykorva ja BIS2 oli ihana PiuPiu serkkuni Annin esittämänä.


Elokuu

Elokuun toinen päivä oli agilitykilpailut Porissa, jossa Minille tuplanolla (toinen LUVA, toinen yliaika) sekä Näpsälle kaksi hylättyä rataa ja keinukammo, jälkimmäisestä on päästy onneksi jo eroonkin. Sitten olimmekin nuorten agilityvalmennuksessa Yläneellä Näpsän kanssa, josta saimme kiitää Maailmanvoittajaan. Perjantaina tuloksiksi MM- karsintavoitto eli lippu sunnuntain MM-finaaliin Piun kanssa! Esitin myös ihanan hoffinarttu Laran tuloksella ERI-. Lauantaina esitin dreeverinarttu Mintun tuloksella ERI1 sekä harmaa norjanhirvikoira Maijan, tuloksella ERI1. Sunnuntaina olikin Bossen vuoro päästä kehään, ja se olikin ERI3. Bolognesekehältä sain kiiruhtaa hakemaan PiuPiun emää Lilliä, sillä vuorossa oli MM- finaali. Maailmanvoittajan jälkeen olinkin aussie-erkkarissa, jossa esitin Maken ERI3, Miisa ERI4, Mustikka ERI-, Jade EH sekä Hazelmooren kasvattajaryhmässä Maisan kanssa. Kuukauden päätti Kankaanpään hallin avajaiset, jossa lauantaina oli agilityepisten vuoro. Näpsälle mölleissä 15vp, kisaavissa Näpsälle HYL ja Minille 15vp sekä 2. sija. Sunnuntaina oli mätsäreiden vuoro, jossa Näpsän kanssa JH2 sekä PUN-. Ämmä oli ensimmäistä kertaa mätsäröimässä tuloksella SIN1 BIS8! Esitin myös Perlan tuloksella PUN. Moppi oli myös mätsäröimässä siskon tyttöni Netan kanssa tuloksella SIN-.
Syyskuu

Syyskuussa Näpsä aloitti "näyttelyuransa" Raision ryhmiksessä tuloksella ERI2 ja kiva arvostelu kaupan päälle. Myös bolognesemme Beltsu oli kehässä EH3. Muutama päivä myöhemmin oltiinkin jo Porvoon kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa auttelin kultsujen paras narttu kehässä kuitenkin ilman sijoitusta. Sain handlattavakseni myös aussie Miisan, joka oli sitten ERI2. Kilpailin junior handlerissa hieman äänekkään basenjiuros Dion kanssa, tällä kertaa ilman sijoitusta. Porvoon jälkeen vuorossa oli Liedon nuorten agilityn SM jossa teimme Minin kanssa kaksi yliaika nollaa ja sijoituimme seitsemänneksi. Sitten vuorossa oli Kankaanpään mätsäri jossa toimin kehäsihteerinä metsästyskoirille, esitin Näpsän PUN2, Fixun SIN-, Zigin SIN.


Lokakuu

Lokakuussa olin junior handler valmennusviikonlopulla jälleen Näpsän kanssa Vantaalla. Pian olikin Seinäjoen näyttely, jossa Fixu tuloksin PN2 sekä vara-sert ja junnuissa hurmaavan englanninspringerspanieli Axun kanssa. Mantan pentujen luovutus teki hieman kipeää, mutta nyt kaikki yhdeksän onnellisesti omissa kodeissaan.

 Marraskuu

Marraskuu oli aika hiljainen kuukausi, sillä kävin vain junior handlerissä Jyväskylän KV- näyttelyssä Fixun kanssa ilman sijoitusta. Kuukauden lopussa kuitenkin pääsin kouluttajaksi bolognesepäivälle. Koulutin agilityä, tokoa ja näyttelyjuttuja ja sain myös kivaa palautetta. Ämmä oli loistava "näytöskoira" joka nauratti hieman yleisöä hassulla motivaatiollaan agilityä kohtaan - vauhtia riitti. Joulukuu

Itsenäisyyspäivä vietettiin messarissa - totta kai! Junior handlerissä sijotuin Bossen kanssa viidenneksi, mikä oli yksi vuoden parhaimmista tuloksista, sillä kyseessähän oli vuoden viimeinen ja suurin SM- osakilpailu! Bosse oli myös VSP&CACIB&HEW-14! Uskomattoman hyvä. Menemme 28. päivä agilityvalmennukseen, josta saattaa tulla tuliaisena ihan videoitakin. Niitä odotellessa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti